Четвер, 18 Квітня 2024 р.
20 Травня 2022

ПІСНЯ НАДИХАЄ БИТИ МОСКАЛІВ

Недавно на Кам’янеччині лунали не сирени, а музика. Військовослужбовці оркестру Об’єднаного навчально-тре­нувального центру Сил підтримки ЗСУ завітали в одну з військових частин і подарували захисникам часточку мирного життя.

Як казав Олександр Дов­женко, українська пісня – це бездонна душа українського народу. Вона мотивує, додає сили духу і позитивного на­-
строю. На втомлених від недоспаних ночей обличчях війсь­кових з’явилася усмішка. Воїни ще більше усвідомили, наскільки прекрасне все українське – від нашої землі до пісні й танцю.
У виконанні військових музикантів лунали патріотичні, фольклорні пісні, а також уже народні хіти, написані у воєнний час, як-от «Байрактар», «Труп москаля» та інші.
Наша армія мужньо та відважно не лише захищає ук­раїнські кордони, а й стоїть на обороні української культури.
До речі, на сайті Генштабу ЗСУ з’явилася пісня «Ніч перед боєм», яку написав кам’ян­чанин, військовослужбовець Об’єднаного навчально-тренувального центру Сил підтримки ЗСУ капітан Петро ПІДЛІСНИЙ. Присвячена вона всім захисникам України, честь і мужність яких вражають весь світ. Слова, написані ще два роки тому, нині зазвучали з новою силою! На створення кліпу капітана та цивільних співаків із Кам’янця-Подільського надихнули успіхи українського вій­ська у війні з російською федерацією.

За інформацією військової частини А2641.