Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Травня 2022

«ЯКОСЬ» – ЦЕ НЕ ВИХІД»

16 травня відбулося останнє засідання ради перевізників Кам’янець-Подільської тергромади. Адже цього дня з ініціативи голови ради Миколи ЧАЙКОВСЬКОГО було припинено її діяльність. Але він залишився головою Спілки перевізників міста, яка існує понад 20 років. До неї входять усі охочі приватні пере­візники. Натомість на цьому ж зібранні було створено Правління бригад пере­візників, куди ввійшли 12 представників маршрутів №1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 15, 18. Головою правління обрали Ігоря РУДКОВСЬКОГО.

Наступного дня Микола Станіславович на пресконференції пояснив своє рішення так:

– Стільки бруду, скільки полилося на нас, перевізників, в останні тижні, ми не чули ніколи. Міс­том ширяться чутки, мовляв, ми страйкуємо, не хочемо їздити, займаємося саботажем. Натомість хочемо висловити свої бачення і пропозиції. Жодних страйків чи інших акцій не проводили і не плануємо. В країні війна, не до цього. Ситуацію з пальним, його ціною і продажем по 5-10 літ­рів в одні руки знають усі. Тому й не завжди можемо вийти на рейс. Ми не перший рік працюємо на перевезеннях, уже майже 30 років. Усіляке траплялося за цей час. І справді страйкували, коли нас не чули, але і в епідемію коронавірусу курсували, і у війну. Надаємо допомогу війську ще з 2014 року, тоді разом із міською владою вирішили, що заправляємося 50 на 50, і возили військових, вантажі на схід.
Під час повномасштабного вторгнення нинішня міська влада з нами у волонтерстві не спів­працює, але ми продовжуємо надавати допомогу ЗСУ самі, чимало наших водіїв взяли до рук зброю і захищають кордони країни.
За три тижні питання забезпечення пальним водіїв так і не вирішене, хлопці по 2-4 години стоять у чергах на заправках. Минулої суботи «одинички» знову переважно зупинилися, бо не мали чим заправитися. У відповідь від влади чуємо одне: «Якось маєте їздити». Від одного провладного депутата взагалі почув: «Закрий рота, старий, бо я тобі наб’ю морду!».
Але «якось» це не вихід. Укотре повторюю: ми не збираємося страйкувати. Я запропонував ліквідувати раду перевізників, бо якщо міська влада не хоче бачити її представників, виганяє зі своїх кабінетів, то толку з такої ради немає. Готовий був крізь землю провалитися, коли нас, платників податків, виганяли з приміщення виконкому 5 травня. Ми ж вам зарплату платимо!
Раду ліквідували, але є правління бригадирів. Мого прізвища в його складі немає. Якщо я настільки невигідний владі, то, може, хоч із бригадирами спілкуватимуться.

Під час пресконференції також стало відомо, що перевізники задумалися про підвищення вартості проїзду. Адже тариф 8 грн за поїздку закладений із вартістю бензину 27 грн за літр, натомість сьогодні маємо понад 43 грн за літр.