П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Травня 2022

ЗАРЕЗЕРВУЙТЕ І СОБІ ДІЛЯНКУ

Про Всеукраїнський проєкт «Сади перемоги» активно заговорили в Кам’янець-Подільській ТГ. 16 травня у виконкомі спеціалісти детально пояснили, яку землю, кому і на яких умовах можуть надати.

Завідувач відділу з питань регулювання земельних відносин Віктор КРАВЧУК повідомив, що місто має ресурс 10 га землі, яку можна використати під реалізацію програми. Розміщена вона на Голосківському шосе. Земля тут рівна і вже частково використовується деякими кам’янча­нами. Він наголосив, що наділи в тих, хто вже обробляє ділянки, не забиратимуть. Платити за землю не потрібно. Також не йдеться про передачу ділянки в оренду чи власність. Процедура участі в «Садах перемоги» максимально спрощена і має на меті дати людям можливість забезпечити свої родини продуктами харчування.
Добре згадуються 90-ті роки, коли практично кожна кам’янецька родина мала невеличкий город, завдяки якому могла забезпечити себе картоплею чи іншою городиною.
Програма розрахована на три роки. За­резервувати ділянку можна і на наступний рік. Департамент соціального захис­ту населення приймає заяви від усіх, хто має бажання зайнятися городництвом. Ідеться як про кам’янчан, так і про внутрішньо переміщених осіб. Звертатися в зазначений вище департамент (вул.Шевченка, 26, каб.16. Тел.: 067-314-65-95).