Субота, 27 Квітня 2024 р.
20 Травня 2022

МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ ЛУНАЛА В КАЛИНІ Й БАКОТІ

18 травня Православна церква відзначає свято Переполовення П’ятидесятниці – середина 50 днів між святами Пасхи та зішестя Святого Духа.

Цього дня до с.Ка­линя на запрошен­-ня протоієрея Ігоря БОРОВСЬКОГО, настоятеля парафії По­крови Пресвятої Богородиці та благочинного Кам’янець-Подільського району протоієрея Олександра ЦІСА­РЯ завітав єпископ Хмельницький і Ка­м’янець-Подільський ПАВЛО.

Під час божественної літургії, яку він очолив, присутні в храмі помолилися за визволення України від загарбників, за всіх воїнів-захисників нашої держави та якнайшвидше їхнє повернення з війни, а також за утвердження в Україні єдиної помісної Православної церкви України.

Єпископ Павло подякував присутнім парафіянам села Калиня, які одними з перших у Кам’янець-Подільському районі в старих межах проявили бажання долучитися до помісної Православної церкви України, та подарував храму ікону Пресвятої Богородиці.

Із благословення Предстоятеля Православної церкви України блаженнійшого митрополита Київського і всієї України ЕПІФАНІЯ за допомогу в розвитку парафії Покрови Пресвятої Богородиці та ПЦУ на Подільській землі відзначив депутата Хмельницької облради Ігоря ГАЯ медаллю «За жертовність і любов до України» та благословенною архієрейською грамотою.

Після літургії свято Переполовення завершилося в Бакотському Святомихайлівському скельно-печерному монастирі малим водосвяттям та освяченням ікони Божої Матері «Захисниця воїнів України». Образ цієї ікони з початку війни на сході побував на лінії розмежування, а його маленькі копії капелани роздавали воїнам для захис­ту та віри в якнайшвидшу перемогу України.