П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Травня 2022

ВЗЯЛИСЯ ЗА ЗВАЛИЩА У ХОДОРІВЦЯХ І НАГОРЯНАХ

«Жителі цих і навколишніх сіл вивозили сюди побутові відходи роками. Вивозили стихійно, незважаючи на те, що створюють несприятливу екологічну ситуацію. Сміття накопичувалося, аж поки його не стало занадто багато, – йдеться в повідомленні Кам’янець-Подільської міської ради.

«Жителі цих і навколишніх сіл вивозили сюди побутові відходи роками. Вивозили стихійно, незважаючи на те, що створюють несприятливу екологічну ситуацію. Сміття накопичувалося, аж поки його не стало занадто багато, – йдеться в повідомленні Кам’янець-Подільської міської ради. – Після об’єднання 12 сіл із містом в одну громаду міська влада взялася вирішувати питання. Депутати виділили з бюджету кошти, комунальники розпочали робо­-ту. Звалище у Ходорівцях ліквідовано повністю, а поруч із Нагорянами – більшу його частину (560 куб. м!). Сміття вивезено на міський полігон ТПВ».

Крім того, на місці нагорянського звалища встановлено дві опори вуличного освітлення й облаштовано дві відеокамери, щоб пильнувати порушників благоустрою. На одного, до речі, вже складено протокол.
Сума штрафів за несанкціоноване вивезення сміття немаленька: для фізичних осіб – від 340 до 1360 грн, для юридичних – від 850 до 1700 грн.

За інформацією пресслужби міськради.