П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Травня 2022

ВПАЯТИ ЗРАДНИКУ СПОВНА!

Служба безпеки України затримала 54-річного хмельничанина, який сприяв російським окупантам у проведенні підривної діяльності проти України. Слідчі встановили, що в березні 2022 року інформатор зголосився співпрацювати зі спецслужбами рф.

Він зливав ворогу дані військово­го характеру. Передавав фото- та відеоматеріали щодо фунціонування й охорони військових частин, розташованих в обласному центрі, місця дислокації українських військовослужбовців, маршрути переміщення техніки ЗСУ, відомості про фортифікаційні споруди навколо Хмельницького. Крім того, зловмисник, маючи спеціальну військову освіту, ініціативно розробив і передав «другу» карту-­схему оптимально вигідного маршруту танкового наступу рашистів в обхід цих захисних споруд.
Агента затримали на гарячому під час фотографування для замовни­ків одного з об’єктів критичної інфра­структури міста. Російські військові пла­нували завдати по ньому ракетних уда­рів, щоб заблокувати поставки іно­зем­ного озброєння в зону бойових дій.
У межах розпочатого кримінального провадження затриманому оголошено про підозру в державній зраді (ч.2 ст.111 КК України).
Заходи з викриття проводилися УСБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Пресслужба Управління СБУ у Хмельницькій області.