Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
27 Травня 2022

ЧЕРГОВЕ ПОВЕРНЕННЯ ГОРДІЙЧУКА

Валерій ГОРДІЙЧУКВалерій ГОРДІЙЧУК виграв судову справу, і його поновлено на посаді генерального директора КП «Міськтепловоденергія». Про це стало відомо 23 травня.

Нагадаємо, що в середині грудня 2021 року міський голова Михайло ПО­СІТКО підписав розпорядження про дострокове припинення контракту та звільнення Валерія Григоровича із зай­маної посади. На що той подав до суду.
Незабаром новим керівником підприємства мер призначив Олександра ПОХИЛКА. Декілька місяців тривало активне протистояння. Неод­норазові спроби міського голови і новопризначеного керівника потрапи­ти на підприємство завершувалися невдачею. Усі сторони конфлікту проводили низку брифінгів, де викладали свої аргументи. Врешті про Олександра Похилка більше не чути, а суд першої інстанції поновив Валерія Гордійчука на посаді.
Міський голова офіційно не відреа­гував, лише на його сторінці у фейс­буку з’явилася карикатура на служителів Феміди. Багато читачів сторінки мера, в тому числі й нардеп, висловили сподівання, що апеляція вирішить усе по-іншому. Зокрема, Ігор МАРЧУК написав, що «добро і правда переможуть!». А ось на думку КП «Міськ­тепловод­енер­гія», справедливість уже перемогла.
Зокрема, на сторінці підприємства опубліковано такий допис:

«Двовладдя на КП «МТВЕ» скінчилося: 23 травня суд першої інстанції відновив справедливість і поновив Валерія Гордійчука на посаді генерального директора. Всі спроби здійснити заміну менеджменту з порушенням норм чинного законодавства привели до піврічної судової тяганини, в результаті котрої комунальне підприємство і місто залишалися без належного очільника під час опалювального сезону і в умовах війни.
– Ми виграли справу по основному суду. Дякую всім вам, друзям, команді, юристам, охороні, профспілці та колегам, за підтримку, терпіння, кропітку й результативну роботу. Ми показали, що комунальне підприємство має залишатися в громади міста, – сказав учора на загальних зборах колективу Валерій Гор­дійчук».

Це вже не перша справа, виграна звільненими мером особами, і не перше повернення на посаду. Нага­даємо, що компенсація поновленим посадовцям платиться за наші з вами податки.