П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
10 Червня 2022

ВІЙНА ВКРАЛА ШКІЛЬНУ ВЕСНУ

Сумний цьогоріч останній дзвоник. Стільки сліз, скільки було пролито батьками, дітьми, вчителями в останні навчальні дні, шкільні коридори і класи, камери моніторів не бачили ще ніколи. Вчителі дякували за розуміння й шкодували, що не завжди могли передати онлайн дітям усе, що хотіли, напрацювали, запланували.

Хоча й добряче навчилися працювати дистанційно, але живе спілкування, екскурсії, емоції, обійми че­рез камеру передати важко. Діти є діти… Жарт про те, щоб згоріла школа, вже не дотепний, коли дивишся новини і дякуєш Господу та ЗСУ за те, що ті жахіття не дійшли до нас. Не так школярі уявляли свої випускні лінійки.
У громадах Кам’янеччини більшість навчальних закладів закін­чили навчання ще 3 червня, від зібрань у школах чимало хто відмовився.
У Кам’янець-Подільській міській тергромаді останній дзвоник пролунав 8 червня. Він мав бути гучним і святковим, але для більшості пролунав дистанційно, лише для 11-класни­ків – наживо.

– Ворог забрав у наших дітей усе: шкільну весну, випускний бал, частину їхнього життя. Забрав, бо наш прапор – синьо-жовтий, а наша мова – українська. І попри все, що нашим дітям довелося пережити, вони безстрашні, наполегливі, спраглі до знань, – каже міський голова Михайло ПОСІТКО. – Цього року 1054 учнів громади отримають свідоцтва про освіту. 607 із них – це одинадцятикласники, зокрема 25 одинадцятикласників і 40 дев’ятикласників долучилися до навчання з окупованих територій і регіонів, де ведуться бойові дії. Аж 59 випускників завершили навчання з відзнакою. Знаю, що ми обо­в’язково переможемо. І все в наших дітей буде гаразд!