П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
10 Червня 2022

СУБСИДІЮ ПЕРЕРАХУЮТЬ АВТОМАТИЧНО

– Опалювальний сезон, на який мені було призначено субсидію, завершився. У моїй квартирі прописаний син, але він проживає за іншою адресою, і я подаю до соцзахисту відповідну довідку. Нині в країні війна, тому хочу дізнатися, чи буде автоматичний перерахунок субсидії, чи потрібно принести довідку до соцзахисту? – із таким запитанням зателефонувала до нашої редакції читачка Євгенія Вікторівна.

По коментар ми звернулися до начальниці відділу соціальних гарантій, компенсацій та у справах сім’ї ДСЗНУ міськради Інни КОМЕНДАЦЬКОЇ:

– 19 квітня Кабмін прийняв постанову щодо надання пільг та субсидій в умовах воєнного стану. Відповідно до цього документа, призначення житлової субсидії на наступний період, тобто з травня до жовтня, домогосподарствам, які отримували таку виплату в опалювальному сезоні 2021-2022-го, проводитиметься без звернення. Виняток є лише для громадян, які звертаються по призначення субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Перепризначення здійснюватиметься на підставі інформації, яку отримають органи соцзахисту населення з оновленням даних про доходи осіб від Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби.
Призначатимуть субсидію також за наявності заборгованості зі сплати аліментів, яка виникла в період воєнного стану, а також у випадках придбання іноземної валюти для оплати медичних або освітніх послуг.
Для отримувачів із регіонів, у яких тимчасово не працюють органи соцзахисту, встановлено спеціальний механізм визначення розміру субсидій і пільг у квітні та протягом неопалювального сезону.
До речі, наші фахівці вже зробили автоматичний перерахунок для жителів Кам’янець-Подільської міської громади.