П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
10 Червня 2022

ІЗ КАДРАМИ ТАК САМО ТУГО

18 сесія міської ради, яка стартувала ще до війни, три рази за останній тиждень збирала депутатів.

Третього червня народні обранці попрацювали, 6 червня не було кворуму, а ось учора депутати знову взялися до роботи.
Як повідомила пресслужба міськради, минулої п’ятниці депутати погодили фінансову підтримку комунальних підприємств ДП «Тепловода» та «Спецкомунтранс», у яких є фінансові труднощі. Також виділили 1,3 млн на придбання двох сміттєвозів.
Підтримано виділення фінансової допомоги нашим військовим частинам, рятувальникам, військкомату. Ухвалено рішення про припинення діяльності підприємства КП «Комбінат благоустрою» шляхом ліквідації. Виділено кошти на встановлення флагштоків і закупівлю прапорів на Алею слави міського кладовища.
Не вдалося протягом останніх засідань повирішувати щось із виконкомом міськради, склад якого залишився ще з минулого скликання, але з часом багато його членів втратили можливість брати участь у засіданнях (звільнення, заяви про виключення зі складу, смерть тощо). На сьогодні цей орган недієздатний.
Формування нового складу, яке мало би відбутися одразу після виборів, не проведено через політичну кризу в міськраді, й тепер міський голова Михайло ПОСІТКО запропонував просто переформувати цей орган шля­хом зменшення кількості членів. Пропозиція не набрала потрібної кількості голосів.
Не підтримали депутати і призначення на посаду заступника міського голови Дмитра НАЗАРЕНКА, який наразі очолює департамент гуманітарної політики міськради. Не відпустили колеги зі своїх лав і Михайла ЖЕЛІЗНИКА, який уже давно написав заяву про складання депутатських повноважень.
Учора депутати приступили до розгляду земельних питань і пропозицій топонімічної комісії щодо перейменування вулиць. Але визначення нових назв не подужали.