Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
23 Червня 2022

У ПАМ’ЯТЬ ПРО ЖЕРТВ МИНУЛИХ ТРАГЕДІЙ

22 червня, в річницю початку німецько-радянської війни, на майдані Відродження відбувся пам’ятний мітинг до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. На початку заходу було зазначено, що ця трагічна подія навчила український народ найбільшому – любити мир та свободу, адже починаємо щось цінувати тільки тоді, коли втрачаємо. Якщо не вчитися на помилках минулого, то рано чи пізно люди схильні їх повторювати, й агресія росії на нашу Батьківщину – яскравий приклад.

Щоб цього не траплялося, варто вшановувати героїв і жертв попередніх трагедій та воєн, навіть якщо вони перебували по різні боки барикад у спільній боротьбі проти нацистської Німеччини. До слова був запрошений голова міської організації ветеранів Микола ЯЩУК, який закликав також дбати про живих учасників і свідків тих подій. Після цього хвилиною мовчання і міжконфесійною молитвою священнослужителі християнських церков згадали всіх загиблих у Другій світовій війні та просили в Бога миру й перемоги для України. На завершення міський голова Михайло ПОСІТКО і представники влади поклали квіти до Вічного вогню, також відбулося покладання квітів до пам’ятників загиблим у війні, розташованих на території міста.
Час, можливо, й лікує рани, але шрами від війни назавжди залишаються в нашому серці. Тому важливо, щоб пам’ять була жива. Війна – це завжди поразка людства, але коли вона вже почалася, то наш обов’язок – усіма силами здобути перемогу над агресором і таким чином встановити справедливий мир. Віримо, що ця війна завершиться, а наступні покоління ніколи не забудуть героїв ХХІ століття, які віддали життя за незалежність Української держави.

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ, секретар Духовної ради.
Фото – пресслужба міськради