Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
24 Червня 2022

ДОБРА НА ПІВ МІЛЬЙОНА!

Сергій Iсаєнко, Дмитро Савенко«Коли зустрічаються двоє з Довжка – буде результат! Під час розмови із засновником БФ «МіСт» Дмитром Савенком обговорили питання необхідності забезпечення наших військових генераторами на 3,5 КВт. Два дні – й… вуаля! Дякуємо за підтримку та допомогу, друзі!»такий пост днями розмістив у фейсбуку голова Кам’янець-Подільської райради Михайло Сімашкевич.

Що мав на увазі Михайло Євстафійович? А те, що він – мешканець Довжка, а київський підприємець із кам’янецьким корінням Дмитро Савенко на Довжку на­родився і провів дитинство, адже звідти його мама.
Заснований Дмитром Михайловичем благодійний фонд «МіСт», який носить ім’я його батька Михайла Савенка, працює на Хмельниччині вже майже 10 років. Із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, крім опікування дитячими
і соціальними закладами області, фонд активно працює і над допомогою нашим захисникам, переселенцям та мешканцям постраждалих від війни регіонів.
18 червня чергова «вантажівка добра» з допомогою на пів мільйона гривень у супроводі Дмитра САВЕНКА і президента благодійного фонду Сергія ІСАЄНКА завітала на Хмельниччину.

– Ми провели низку зустрічей із керівниками: Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації – Олександром АНУР’ЄВИМ, районної ради – Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ, міста – Михайлом ПОСІТКОМ, – розповідає Сергій Миколайович. – У рамках домовленос­тей наш благодійний фонд передав районній раді 20 металевих ліжок, які тепер у студентів Харківського університету внутрішніх справ (цей заклад наразі функціонує в Кам’янці. – Прим. ред.), та 5 генераторів (кожен потужністю 3,5 кВт), котрі були такі необхідні нашим військовим.
Районна адміністрація отримала 120 комплектів форми для місцевого добровольчого батальйону ТРО, 520 балаклав, 20 «розгрузок» і 2 намети.
Ще 20 металевих ліжок передано в розпорядження міської тергромади. Встигли ми і додати дезінфектори та продукти до машини з допомогою, котру відправляло місто в район активних бойових дій.

Не забули благодійники під час візиту й завітати до підшефних закладів. У «Славутинки» тепер є велопарковка на 15 місць. Дітки з дитсадка «Світлячок» не бояться хвороб завдяки подарованим дезінфек­торам. Отримали свою часточку уваги і вихованці Солобковецького НРЦ (одяг, санітайзери, продукти харчування).