П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
24 Червня 2022

«ЦЬОМУ ДАМ, А ЦЬОМУ НЕ ДАМ»

15 позарчегову сесію Ка­м’янець-Подільської райради, що розпочалася 17 червня, завершити так і не вдалося. Причина банальна – декілька депутатів покинули зал засідань, і кворуму не було.

Сесію розпочали з гарної події: очільник райради Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив відзна­ку Кам’янець-Подільської райради «За заслуги» директору ТОВ «Пром­технтранс» Віктору АНТОНЮКУ. Також Михайло Євс­та­фійович зачитав заяву про припинення діяльності депутатської фракції ОПЗЖ та вихід із неї її представників Павла Довгопола, Руслана Пристача, Віри Коваль, які надалі працюватимуть як позафракційні народні обранці.
Після затвердження порядку денного заслухали звіт начальниці бюджетного відділу управління забезпечення взаємодії з громадами РДА Наталії МАРТИНІВ, яка розповіла, що робиться з коштами в районному бюджеті. У райраді наразі складна ситуація: працівники, яких і так залишилося, як кіт наплакав, сидять без зарплат, оздоровчих і відпускних. Тоді як працівникам РДА ці виплати надходять справ­но. Емоційно висловився заступник голови райради Микола ЖОГАН:

– Ви наказом РВА зняли із заробітної плати працівників райради 1 мільйон 200 тисяч грн. На сьогодні, щоб якось підтримувати райраду, ви двома своїми розпорядженнями виділили по 300 тис. грн. На сьогодні райрада недофінансована лише із зарплати на 588 тис. грн, а загальна сума складає 822 ти­сячі. І це щодо вашого проєкту бюджету, про який ви кажете, що зроб­лений із помилками, і ви подали його на сесію. Скажіть, де 822 ти­сячі на фінансування райради?
Ми зекономили гроші – 2,6 мільйона – перехідні залишки з 2021 року. Хто вам дав право один орган рубати, а інший фінансувати? Ви фінансуєтеся з держави, і держава вам дає гроші, а нам не дає.
Ми не можемо виплатити людям ні оздоровчих, ні відпускних. Останній приклад: голова підписує на управління аванс у сумі 73 тисячі, а нам дають тільки 43. На якій підставі забрали 30 тисяч?

Градус напруги підвищувався, і в залі прозвучала пропозиція про звільнення голови РВА Олександра АНУР’ЄВА, однак її розгляд відхилили.
Тож, заслухавши інформа­-цію про районний бюджет, присутні вирішили звернутися до правоохоронних і контролюючих органів для здійснення перевірки діяльності РВА в частині розподілу та використання коштів районного бюджету.
Далі мали б розглянути рішення про передачу зі спільної власності тергромад у комунальну власність Китайгородської сільради нежитлове при­міщення центральної райапте­-ки №140. Однак депутатка від «Слуги народу» Ніна СКАВРЕНЮК запропонувала зробити перерву, аби порадитися з колегами. А вже після перерви декілька депутатів до зали так і не повернулися. Згодом на зауваження колеги, мовляв, зірвали сесію, Ніна Дмитрівна зібрала речі й покинула залу. Згодом ще двійко депутатів вчинили так само.