П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
30 Червня 2022

ЗРАДНИЦІ ОГОЛОСИЛИ ПІДОЗРУ ЗА ЧОТИРМА СТАТТЯМИ

Підозру в державній зраді отримала хмельничанка, затримана СБУ.

У квітні співробітники УСБУ у Хмельницькій області викрили та затримали місцеву мешканку, яка допомагала окупантам. За грошову винагороду вона збирала й передавала розвіддані представнику спецслужби рф.
Агентеса повідомляла інформацію про розташування військових частин і підприємств регіону, які працюють на Укроборонпром. Крім того, відслідковувала переміщення військової техніки та передавала географічні координати залізничних станцій, через які здійснювалося транспортування на передову. А ще зловмисниця займалася антиукраїнською агітацією та пропагандою. Поширювала ма­теріали із закликами до вчинення умисних дій із метою зміни меж території та державного кордону України, виправдовувала та схвалювала російську агресію, а також дискредитувала українську владу і ЗСУ. Для розповсюдження про­пагандистських «дописів» та репостів із російськими наратива­ми вона створила інформаційний паблік у фейсбуку.
Слідчі УСБУ оголосили фігурант­ці про підозру за ст.109 (насильницька зміна чи повалення конс­титуційного ладу або захоплення державної влади), ст.110 (посягання на територіальну цілісність), ст.111 (державна зрада), ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасни­-ків) ККУ.

Нагадуємо: відтепер покарання за державну зраду в умовах воєнно­го стану стало ще суворішим – 15 ро­ків в’язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Заходи з викриття здійснювали співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Управління СБУ у Хмельницькій області.