П'ятница, 29 Березня 2024 р.
30 Червня 2022

МІСЬКІ КЛОПОТИ

l 27 червня міський голова Михайло Посітко мав зустріч з орга­нізаторами турніру з бодибілдингу, який буде приймати наше місто в жовтні. Робочі моменти обговорювали з головою федерації бо­дибілдингу України Віталієм Подольським, урядовцем Міністерства освіти Антоном Курганським і представниками цього виду спорту в Кам’янці-Подільському.

l Вищі навчальні заклади готують гуртожитки до прийому студентів із першого серпня.
Уряд ухвалив постанову про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні. Традиційно навчання в школах розпочнеться 1 вересня і триватиме до 30 червня 2023 р.
Наголошується, що організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті, а відповідні рішення – за ОВА та заснов­никами закладів освіти.

l Кількість вимушених переселенців у місті залишається стабільною. Принаймні, за офіцій­ними даними. У минулі вихідні до міста прибули 26 українців, у по­неділок – ще 20. Натомість щодня його покидають до п’яти людей, які проживали в наших гуртожитках і дитячих садочках.

l Завдяки співпраці з ОДА, отримані 4 пральні машинки та 4 сушарки будуть розміщені в дитячих садочках №18, 19, 20 і 23, де знайшли прихисток ВПО.

l Місто й надалі харчує всіх внутрішньо переміщених осіб, які мають відповідну довідку. За п’ятницю, суботу і неділю видали більше як 5800 порцій обідів і вечер, у понеділок – 3110.

l Наші медики продовжують приймати на лікування й реабілітацію поранених бійців. До міс­та прибули ще дев’ятеро захисників.У громаді побільшало випадків укусів гадюк. Управління охорони здоров’я працює над поповненням запасів необхідної сироватки.

l Планується встановлення обприскувальної конструкції в парку Героїв Євромайдану, яка б рятувала перехожих у спеку.

l 23 червня внесено зміни до наказу про заборону торгівлі алкогольними напоями:
– на території нашої області заборонено торгівлю алкогольними напоями, крім пива і слабоалкогольних напоїв, та речовинами на спиртовій основі, за винятком дозволених лікарських засобів, із 21.00 до 10.00;
– заборонено продаж алкоголю і речовин на спиртовій основі, за винятком дозволених лікарських і дезінфекційних засобів, особам у військовій формі або з наявними знаками розрізнення військових формувань, сил тероборони, доб­ровольчих формувань і правоохоронних органів.

Пресслужба міськради.