П'ятница, 29 Березня 2024 р.
8 Липня 2022

ВТРАТИ

ПІШОВ НА ЗАХИСТ БЕЗ ВАГАНЬ

2 липня став чорним днем для чемерівчан. Цього дня вони провели в останню путь свого Героя, уродженця с.Мала Зелена Михайла КІНДЗЕРСЬКОГО. Чоловіка поховали в Чемерівцях.

– Народився Михайло Леонідович 14 серпня 1982 року, – розповідає староста п’яти сіл, зокрема і Мала Зелена, Петро Семенишин. – Закінчив Шидловецьку школу і вступив до Кам’янець-Подільського проф­техучилища. Провчився там два роки і пішов на строкову службу в Збройні сили України 2000 року. Після служби в армії працював во­дієм-механіком у Чемеровецькій ветлікарні. Коли почалася повномасштабна війна, 6 березня Михайла призвали боронити рідну землю. Пішов без вагань і самовіддано протистояв російським окупантам, виборюючи майбутнє держави, родини, кожного з нас. На жаль, 27 червня нашого земляка не стало. За словами хлопців-побратимів, загинув Герой під час обстрілу «Градами» на Донбасі. У нього залишилися батьки, старший брат, який теж воює, дружина. Михайло Кіндзерський назавжди залишиться в нашій пам’яті. Герої, які віддали життя за майбутнє Украї­ни, в наших серцях навіки.

«НАШ ХОРОШИЙ ХАСІМ…»

7 липня в Дунаївцях на Могилівському кладовищі поховали ще одного захисника – 37-річного Володимира КРИВОНОСЮКА. Загинув Герой третього липня в селищі Мирне Донецької об­ласті.
Про земляка «Подолянину» розповіла голова Дунаєвецької міської ради Веліна Заяць:

– Володя був старшою дитиною в багатодітній сім’ї. Ходив у місцевий садочок, школу, закінчив Дунаєвецьке вище професійне училище за спеціальністю «Водій автотранс­портних засобів» і влаштувався в Києві на роботу, працював на будівництві. З 14 квітня уклав контракт із ЗСУ і пішов захищати Україну. Був сапером відділення розмінування інженерно-дорожнього взводу. В нього залишилася сестра, брат і батьки.

Друзі запам’ятали Володимира товариським, веселим, відповідальним.

«Наш вреднючий і хороший «Хасім». Залишишся в нашій пам’яті молодим і веселим. Пам’ятаю, як колись розвеселяв наш жіночий колектив. Дякуємо тобі, наш Герою! Ми ніколи не забудемо, ми ніколи не пробачимо…» – такий допис у фейсбуку про захисника залишила жителька Дунаївців Уляна.