П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
8 Липня 2022

«ШОСЬ ЛЕТИТЬ» ЗАГОВОРИВ

До чат-бота «Шось летить» додали функцію зворотного зв’язку.

Тож тепер військові можуть безпосередньо поспілкуватися з підписниками та подякувати за інформування про підо­зрілі об’єкти.
Так, якщо відмітка, яку ви додали в чат-бот, допомогла ППО збити ворожий повітряний об’єкт, завдяки функції зворотного зв’язку військові зможуть поінформувати вас про це.

«Люди інформують, допомагають. І виходило так, що після повідомлення про підозрілий об’єкт людина так і не знала, чи дало це якийсь результат. Щоб зміцнити наш зв’язок із громадянами, які допомагають, інколи ризикуючи власною безпекою, а також, щоб мати можливість дякувати їм, ми додали цю функцію.

Також, якщо буде необхідність негайно отримати інформацію з певного району, військові зможуть звернутися до людей через чат-бот, аби вони повідомили, коли побачать щось підозріле», – розповів керівник управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА Максим Столярчук.
Розробили чат-бот «Шось летить» спеціалісти Львівської ОВА спільно з IT-фахівцями, презентували у квітні. З його допомогою кожен небайдужий може допомогти бійцям протиповітряної оборони. Чат-бот працює в усіх областях України.

Як повідомляв раніше у Львівській ОВА, від початку повномасштабної війни, за станом на 28 червня, в небі над Львівщиною сили ППО збили 24 ракети, серед них і ті, про які повідомили небайдужі люди в чат-боті.

Відтак, щоб стати Вартовим неба, потрібно авторизуватися через «Дію». Авторизація одноразова. Важливо: чат-бот працює лише на мобільній версії додатка Телеграм.
Чат-бот реагує лише на номери україн­ських мобільних операторів. Наразі ним користуються 37 тисяч осіб.