Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
22 Липня 2022

ДІТЕЙ ОЗНАЙОМЛЯТЬ ІЗ МІСТОМ

Близько двох десятків підлітків зібрались у сесійній залі міської ради 20 липня. Там відбулася презентація проєкту «Курс юного Амбасадора», учасниками якого й стали присутні діти.

Про ініціативу відділу туризму департаменту гуманітарної політики міськради та цілої низки партнерів було оголошено 12 липня. З того моменту й стартував прийом заявок, а згодом 20 внутрішньо переміщених осіб віком 14-16 років, які першими заповнили аплікаційну форму, долучилися до курсу.
Організатори кажуть, що головна мета – ознайомити дітей, змушених тікати від війни, з історією нашого прекрасного міста та подарувати спогади на все життя.
Попереду в молоді 5 тижнів, які будуть насичені інтер­активами, екскурсіями, квестами та іграми. І, здається, саме цього вони й очікують.

– Я приїхала з Харкова, – розповідає учасниця проєкту Аліна. – Тітка показала мені оголошення про цей проєкт. Трохи подумала та вирішила доєднатися, бо це дуже історичне місце, і саме про його минуле хотілось би дізнатися більше. Нам уже оголосили програму, але навіть не можу сказати, який захід мене інтригує найбільше. Напевно, хочу побачити все.

Ділиться враженнями мама іншої учасниці, пані Ольга:

– Ми зі Слов’янська, що на Донеччині. Спочатку зупинились у Дунаївцях, а два тижні тому переїхали до Кам’янця. Але навіть за такий короткий термін змогли побачити, що ваше місто дуже гарне. Донька вже знайшла нових друзів, проте записатися на проєкт соромилася. Тому я допомогла й сподіваюся, що вона гарно проведе час.

Усе завершиться 24 серпня, в День Незалежності України, а фінальною крапкою стане презентація унікальної роботи кожного учасника «Яким Кам’янець-Подільський залишиться в моєму серці», отримання звання «Юний Амбасадор» та сертифіката про закінчення курсу.

Олександр ЩЕРБАТИХ.