П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

СТВОРЮЮТЬ МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР

11 січня у прес-центрі міської ради ініціативна молодь міста обговорювала перспективи створення молодіжного центру.

СТВОРЮЮТЬ МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР Де можна було б збиратися молоді, проводити культурні, спортивні та мистецькі заходи і розвивати молодіжну політику міста? Що зробити у цьому приміщенні? Що цікавого проводити? За яким призначенням використовувати та розвивати його в майбутньому? Саме такі питання щодо розвитку молодіжного простору в місті обговорювала ініціативна молодь разом із заступником міського голови Вадимом САВЧУКОМ.

На сьогодні для молодіжного центру міська влада виділила приміщення комунальної власності площею 40 квадратних метрів. Це одна з кімнат адмінбудівлі Цент­рального стадіону ім.Г.Тон­кочеєва. Передбачається, що кошти на ремонт і забезпечення приміщення всім необхідним можуть бути виділені за рахунок конкурсу проектів від міської ради, на який передбачено 50 тис.грн.

Молодіжний центр на сьогодні – це в першу чергу приміщення, де молодь безкоштовно зможе провес­ти своє дозвілля і налагодити комунікаційні бар’єри з іншими молодими та креативними людьми. Брейн-ринги, коворкінги, тренінги, інтелектуальні ігри, лекторії, майстер-класи, покази фільмів і неформальна освіта допоможуть молоді зростати у професійному та творчому плані.

Нині тенденція створення молодіжних центрів в Україні тільки починає набирати обертів. Організовані потужні центри в Тернополі, Дніпрі та Волині. Сподіваємося, що і Кам’янець-Подільський 2018 р. зможе запустити цей генератор розвитку молодого цвіту держави.

Ігор КИРИЛЮК.