Субота, 20 Квітня 2024 р.

ДОМАШНІМ ТВАРИНАМ – ПАСПОРТ НОВОГО ЗРАЗКА

Для супроводження домашніх тварин при їх переміщенні за межі території нашої держави із 1 червня до уваги беруть лише ветеринарно-санітарні паспорти встановленого зразка (далі – ВСП). Визначення єдиної форми бланка ветеринарно-санітарного паспорта на домашню тварину (коти, собаки) регламентовано Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Підставою для оформлення ВСП є: клінічний огляд тварини; наявність відповідних діаг­ностичних, профілактично-лікувальних обробок (дегельмінтизації), включно із дослідженнями і щепленнями (сказ та інші інфекційні хвороби, залежно від виду тварини).

Видавання ВСП на тварину передбачене Законом «Про ветеринарну медицину» і входить до переліку платних адміністра­тивних послуг, які надають Держ­продспоживслужба, органи та установи, що належать до сфери її управління. Розмір плати за їх надання затверджений Постановою Кабміну і складає 51,29 грн. Право на надання

цієї адмінпослуги мають лише державні установи, зокрема державні лікарні ветмедицини (району, міста).

До моменту забезпечення держустанов необхідною кількістю бланків в обігу будуть одночасно ВСП встановленого і невстановленого зразка до завершення термінів дії профілактичних щеплень, зазначених у ВСП невстановленого зразка. Пас­порт на тварину дійсний до моменту її смерті.

Отримати нові документи на кота або собаку можна:

– у місті, в Кам’янець-Подільській міській державній лікарні ветеринарної медицини (пр.Гру­шевського, 68; тел.: 5-03-06);

– у районі, в Кам’янець-Подільській районній державній лікарні ветмедицини (Нігинське шосе, 30а; тел.: 4-14-14).

Анатолій ЛАВСЬКИЙ, начальник Кам’янець-Подільського

міськрайонного управління Держпродспоживслужби.