Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
7 Вересня 2018

ЩО РОБИВ ГУБЕРНАТОР СТО ДНІВ

Третього вересня у залі обласної філармонії за перших сто днів своєї роботи відзвітував голова Хмельницької облдержадміністрації Вадим ЛОЗОВИЙ. Нагадаємо, що задля представлення нового керівника області 19 травня у Хмельницький приїжджав Президент України Петро Порошенко. Петро Олексійович тоді поставив завдання: забезпечити зростання економіки, залучення інвестицій, підвищення зарплат в області.

Вадим ЛОЗОВИЙ– Коли мене представляв Президент, середня зарплата складала 6873 гривні, сьогодні – понад 7 тисяч. Це вже позитивні зрушення. Кількість офіційно працевлаштованих людей також зростає, – так прокоментував виконан­ня завдань Президента Вадим Миколайович.

Серед пріоритетних тем, відзначених під час виступу, – економічний розвиток, підтримка військовослужбовців, ремонт доріг, медицина, освіта, боротьба з корупцією, кадрові питання і децентралізація. За кожним із цих напрямків голова ОДА навів статистичні дані, поділився своїми міркуваннями й оцінками – гарними чи не дуже.

Наш регіон згадувався тричі, та, на жаль, у другій категорії.

Цитуємо зі звіту:

«В рамках медичної реформи під­писано 650000 декларацій про вибір лікаря – це практично половина насе­лення області. Це четвертий результат по Україні.

В першу чергу звертаю увагу на активізацію цієї роботи керівників Волочиського, Кам’янець-Подільського, Дунаєвецького районів, голів громад Наркевичів, Старої Синяви, де підписання декларацій – менше 40%».

«… Проте не всі місцеві органи влади достатньо працюють над наповненням бюджету.

Не виконали планових призначень доходів загального фонду за 7 місяців міста Старокостянтинів (99,6%) і Кам’янець-­По­дільський (96,5%) та дві ОТГ: Берездівсь­ка – 95,7% та Олешинська – 78%».

«Мені не подобається зволікання з вирішенням екологічних проблем у

Понінці, Подільських товтрах…

I мене не влаштовує рівень виконавської дисципліни в екології області, саме тому мною сьогодні підписано розпорядження про створення Департаменту екології та природних ресурсів.

Я вважаю помилкою його ліквідацію».

Iз позитивних моментів розвит­ку Вадим Лозовий відзначив, що Хмельницька область займає ІІ місце в загальному рейтингу формування ОТГ по Україні. Також за 100 днів збудовано 100 км доріг, що принесло Хмельниччині ІІ місце по Україні за обсягом використання коштів Дорожнього фонду. Згадав і про якісні зміни в освіті та медицині.

Лейтмотивом звіту голови обл­держадміністрації стало гасло: «Повернути довіру людей до влади».

Повний текст виступу доступний на офіційному сайті Хмельницької облдержадміністрації.