П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

«УКРПОШТА» ПРОДОВЖУЄ ДОСТАВЛЯТИ ПЕНСІЇ

Чи доправляє наразі «Укрпошта» пенсії в села області, чи є затримки із доставкою та як ця послуга надаватиметься надалі, – розповідає керівник Хмельницької дирекції «Укрпошти» Олег ХАВРОНЮК.

Олег Хавронюк– Олегу Володимировичу, зважаючи на занепокоєння мешканців Кам’янець-Подільського району щодо подальших доставок пенсій «Укрпоштою» в сільські населені пункти, прокоментуйте ситуацію, що склалася.

– Забезпечення своєчасної доставки пенсій є питанням державного значення, тому було прийнято рішення про виділення «Укрпошті» 500 мільйонів гривень із Державного бюджету для покриття збитків, пов’язаних із послугою доставки пенсій.

«Укрпошта» у свою чергу досягла згоди із Пенсійним фондом України, тому в усіх без винятку регіонах країни пенсіонери, які отримували пенсії в «Укрпошті», та ті, хто бажає це зробити вперше, без перешкод будуть їх одержувати. Компанія продовжує 2019 року доставляти пенсії, як і раніше, в усі населені пункти країни.

– Дехто із пенсіонерів ці­кавиться, чи можна «перевести» пенсію з банку до «Укрпошти», щоб отримува­ти її за місцем проживання «на руки»?

– Переведенням пенсії або соціальних допомог із банку до «Укрпошти» займаються територіальні управління Пенсійного фонду й органи соціального захисту населення.

Для оформлення виплати і доставки пенсії через «Укр­пошту» громадянину потрібно звернутися до територіального управління того державного органа, у якому він був оформлений (до управління Пенсійного фонду України або управління праці та соціального захисту населення) за місцем проживання. Там подати заяву про припинення перерахування пенсії на банківський рахунок та отриман­ня пенсії за місцем фактичного проживання.

При собі необхідно мати паспорт громадянина України і пенсійне посвідчення (за наявності) або інші документи, на підставі яких здійснюється виплата пенсії/соціальної допомоги (про всяк випадок можна взяти ксерокопії цих документів).

За бажанням, пенсіонер може отримувати пенсію не лише у відділенні поштового зв’язку, а й удома (через листоношу), що особливо актуально для людей похилого віку.

Влада КОЛІСНИК.