П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
19 Березня 2010

КАША І ВАРЕНИКИ ЗАМІСТЬ РАЛІ ТА РЕКОНСТРУКЦІЇ

23-24 квітня відбудеться офіційне відкриття туристичного сезону в місті та районі. На засіданні виконкому минулого тижня було затверджено фестивальні заходи на цей рік: Фестиваль каші, 4-й Міжнародний фестиваль національних культур «Острів Скарбів», Всеукраїнське свято народного майстра «Златодар-2010», Фестиваль водних видів спорту, 2-й регіональний фольклорний ярмарок «Сто тисяч вареників», заходи фестивальної агенції «Ратуша». Також очікуєтья влаштування експозиції з історії фортеці Литовського періоду, влаштування старовинної кухні в підземеллі башти Білої та багато інших.

На жаль, у переліку заходів немає ні «Технопарку кам’яного періоду», ні «Терра-Героїки». Щоправда, обидва фестивалі організовує фестивальна агенція «Ратуша», котра поки що обмежується мовчанням. У той же час, коли в нас декілька років поспіль ставиться під загрозу проведення «Терра-Героїки», не сплять наші сусіди в Хотині – незабаром вони проведуть у себе Міжнародний фестиваль історичної реконструкції «Битва націй».

Втім, за словами начальника міськуправління міжнародних зв’язків і туризму Віктора ТРАВІНСЬКОГО, галузь буде потужно працювати над збереженням іміджу міста як одного з провідних туристичних центрів України.

– Рівень розвитку туризму неабияк залежить від того, яка кількість туристів відвідала регіон. Вперше ми прагнемо добитися, щоб цього року Кам’янець-Подільський відвідало 250 тисяч вітчизняних туристів та екскурсантів і 50 тисяч іноземних, – говорить Віктор Степанович. – Вважаю, що в нас потужна команда, яка буде працювати над втіленням розроблених планів: до цього готові наші державні заклади, маю на увазі НІАЗ «Кам’янець», історичний музей-заповідник, проходить структуризація туристичної галузі зі створенням громадських об’єднань. Також плідною є наша співпраця з Кам’янець-Подільською райдержадміністрацією. Плануємо зробити цей туристичний сезон цікавим і насиченим.

Ольга МІРКОТАН.