Четвер, 28 Березня 2024 р.
11 Червня 2010

КЛІНТОН БАЧИЛА КАМ’ЯНЕЦЬ

Експо-20101 травня в Шанхаї разом із десятьма країнами, що проводили урочисту церемонію офіційного відкриття національного павільйону в перший день роботи Всесвітньої виставки «Експо-2010», відкрився і національний павільйон України. Як відомо, серед усіх міст нашої країни має там окремий стенд лише Кам’янець.

На відкритті були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол України у КНР Юрій КОСТЕНКО з дружиною, Генеральний Консул України у Шанхаї Сергій БУРДИЛЯК із дружиною, представники Шанхайської муніципальної комісії. Вже відвідали павільйон три офіційні делегації країн-учасниць виставки, зокрема, й американська, де Адміністрацію Президента США представляла Хіларі КЛІНТОН.


Хоча центральним елементом павільйону України, оздобленого в трипільському стилі, є експозиція «Місто ХХІ сторіччя», яка була розроблена членом Спілки архітекторів України ігорем СВИСТУНОМ, наш стенд не скаржиться на відсутність відвідувачів. За словами зExpo-2010аступника міського голови Олега ДЕМЧУКА, за перший день наш павільйон відвідало 8 тисяч чоловік.

– Ми тримаємо постійний зв’язок зі стендистами, які змонтували конструкцію безпосередньо в павільйоні, та нині працюємо над тим, щоб запрацював режим он-лайн і з’явилась можливість постійно спостерігати за подіями, – зазначає Олег Віленович. – Навіть на відстані зі стендистами спілкується і вдосконалює наш стенд технічна група, де комп’ютерними питаннями займається ігор СТЕЛЬМАХ, а відео – Дмитро ГЛУХЕНЬКИЙ. Ми внесли деякі коригування у відеоролики. З трьох хвилин їх було скорочено до однієї: як виявилося, люди не додивляються їх до кінця.

Нині завершується робота над випуском компакт-дисків із відповідною інформацією чотирма мовами (українською, російською, китайською, англійською) та рекламою сайта www.kamyanets.com, який запрацює через декілька тижнів.

Буквально днями став відомий результат перемовин з японським бізнесменом Хомо САНОМ, який погодився забезпечити танцювальний колектив «Апельсин» (керівник Алла ПАЩЕНКО) та кам’янецьку делегацію поїздкою до Японії, а потім – до Шанхая.

24 серпня, у День Незалежності, на «Експо-2010» проходитиме День України. Участь у ньому братиме міський голова Анатолій НЕСТЕРУК, його заступник Олег ДЕМЧУК, а своїм мистецтвом порадує гостей виставки коллектив «Апельсина».