Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
14 Травня 2010

ЧЕКАЄ НА ЗИМУ…

Понад три місяці у Кам’янці-Подільському працює новостворене КП «Міськтепловоденергія», яке забезпечує місто теплом, холодною та гарячою водою, а також здійснює очищення стоків. Підводити серйозні підсумки роботи зарано, та і на підприємстві не мають часу для вихвалянь: одразу після завершення опалювального сезону розпочалася підготовка до наступного – стан мереж не дозволяє втрачати ні хвилини.

– Сьогодні проводиться заміна 300 метрів труб мережі теплопостачання на вул.Молодіжна. Минулої зими там трапилося 4 серйозні пориви і були побоювання, що половина селища Першотравневого залишиться без опалення. Ще одну зиму ці мережі не витримали б, – розповідає головний інженер КП «Міськтепловоденергія» Сергій МИКУЛIН. – Загалом уже закуплено понад кілометр труб різного діаметра, які будуть використані для заміни проблемних мереж. Упродовж трьох місяців проводитимуться ремонтні роботи. Також значні зусилля спрямовуються на ремонт внутрішньобудинкових мереж, які перебувають у вкрай незадовільному стані.

Ремонтні роботи проводяться за кошти підприємства, але цих ресурсів не вистачає. Населення за три місяці заборгувало понад 2 млн.грн., які можуть бути спрямовані на ремонтні роботи, а також на оплату енергоносіїв і виплату заробітної плати. Заступник директора підприємства з економічних питань Світлана ЛЕНЬ повідомила, що на сьогодні немає заборгованості за податками та іншими платежами, повністю виплачена зарплата за квітень і до свят працівникам видано аванс у розмірі 50%. Також підприємство регулярно сплачує за спожитий газ, планується, що до 1 липня боргів за газ не буде.

Адміністрація КП «Міськтепловоденергія» вкотре звертається до кам’янчан із проханням вчасно розраховуватися за послуги та не допускати виникнення боргів, бо це є запорукою злагодженої роботи підприємства та вдалої підготовки до нового опалювального сезону.

Вероніка ВЛАСЮК, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».