Четвер, 28 Березня 2024 р.
14 Травня 2010

ДОЛЯ МIСТА ЇМ НЕ БАЙДУЖА

Фундація розвитку демократії6 травня близько 30 активістів двох громадських організацій – «Фундація розвитку демократії» (президент Євген КУЦЕНКО) та «Фундація регіональних ініціатив» (голова Олена IЛЛЯСЕВИЧ) – вирішили прибрати територію каньйону річки Смотрич у важкодоступних місцях, до яких не може добратися комунальний транспорт, але з легкістю доїжджає броньована розвідувально-дозорна машина (БРДМ). Її власники Артур СНIТКОВСЬКИЙ та Олександр КОСТИНСЬКИЙ залюбки підвозили небайдужу до проблем міста молодь до засмічених ділянок, а також перевезли зібране у мішки сміття до місця, доступного для комунальних служб.

– Спочатку ми прибрали ділянку каньйону між Замковим мостом і Польською брамою, а після цього перемістилися на БРДМ до іншого сектору – між Руською брамою та Карвасарами, де також зібрали чимало сміття, – говорять за-ступники голів обох організацій Iгор СТАРЕНЬКИЙ («ФРД») і Сергій ЯНОВСЬКИЙ («ФРI»).

Всього активісти зібрали близько 100 мішків із побутовим сміттям, яке пролежало в каньйоні не один рік. Акція відбулася за підтримки директора кафе «Кава від поліцмейстера» Олега ВОЩИНСЬКОГО, який за власні кошти закупив поліетиленові мішки для сміття, рукавиці та питну воду для учасників акції, а також сам долучився до прибирання.