Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
4 Червня 2010

КАМ’ЯНЕЦЬКI ЮНКОРИ ПОЗА КОНКУРЕНЦIЄЮ

21-22 травня в Миколаєві відбувся ХIII Національний конкурс шкільних газет, який зібрав понад 600 юних журналістів з усієї України. Наше місто на конкурсі гідно представили прес-центри ЗОШ №14 (директор Наталія ВАСИЛЬЯНОВА), НВК №13 (Валерій КIШКО) та ЗОШ №10 (Леонід ПЕЧИНОГА).

Юнкор Катерина ГРОМИК з мером Миколаєва Володимиром ЧАЙКОЮПрес-центр 14-ї школи, який займається випуском журналу для молодших школярів «Весела перерва», став переможцем у номінації «Краща за змістом газета серед 1-4 класів». Прес-центр газети «Велика перерва» з НВК №13 здобув перемогу в номінації «Законність і правопорядок», а юнкора цієї газети Олену ТИЩУК працівники Миколаївського міськвідділу міліції нагородили за кращий вірш про міліцію персональним призом – телевізором Samsung. Крім того, Олена отримала сертифікат на безкоштовне навчання в коледжі преси та телебачення.

Таким же сертифікатом було нагороджено і прес-центр газети «Шкільний вісник» із ЗОШ №10. Також юні журналісти 10-ї школи вибороли звання «Лідер шкільної преси України», а головний редактор «Шкільного вісника» та водночас заступник директора з виховної роботи Людмила САФРАНКОВА за особистий внесок в організацію Національного конкурсу шкільних газет і розбудову інформаційного простору держави була нагороджена грамотою Національної спілки журналістів України.

Згодом учні трьох наших шкіл – Катерина ГРОМИК та Антон ШЕЛЕСТ (ЗОШ №10), Олена ТИЩУК (НВК №13) і Катерина КАЛIНIНА (ЗОШ №14) спільно з іншими юнкорами прес-центрів- переможців стали учасниками національного зльоту юнкорів України, що проходив у рамках національного конкурсу шкільних газет під егідою Миколаївського міського голови Володимира ЧАЙКИ, який нагородив усіх учасників зльоту цінними подарунками та солодощами.

Також під час конкурсу юні журналісти зустрілися з керівництвом і членами Національної спілки журналістів, журналістами провідних телеканалів і друкованих видань, представниками програми наукових обмінів імені Фулбрайта і директором коледжу преси і телебачення, секретарем Національної спілки журналістів Валерієм ГОРОБЦЕМ.