П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
11 Червня 2010

ПРЕС-ТУР ПО-КАМ’ЯНЕЦЬКИ

Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО5 червня заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО разом із десятками представників загальнонаціональних друкованих видань, теле- та радіоканалів провели на території Кам’янеччини своєрідний прес-тур. Цей захід проходив у рамках проголошеного в березні цього року третього етапу акції «7 чудес України» – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

Микола Володимирович підкреслив, що головною метою такого заходу є своєрідна інвентаризація, опис усіх замків, фортець і палаців України, складання їх карти, аналіз сучасного збереження, розкриття історико-культурного потенціалу, встановлення перспектив їх залучення до музейно-екскурсійної, готельної та туристичної сфер.

Гості були неабияк вражені Бакотським скельно-печерним монастирем, прогулянкою Дністром, унікальністю Подільських Товтр, каньйону річки Смотрич, захоплюючою нічною екскурсією Старим містом тощо.

– Миколі ТОМЕНКУ потрібно подякувати за те, що він через ЗМI привертає увагу громадськості до історико-культурних, архітектурних, природних об’єктів не лише нашого міста, а й цілої держави, а також до проблем, які накопичилися в цій сфері впродовж багатьох років, – відзначив міський голова Анатолій НЕСТЕРУК.

Також разом із Миколою Володимировичем участь у прес-турі взяли голова та заступник голови облради Iван ГЛАДУНЯК та Олег ХАВРОНЮК, Хмельницький міський голова Сергій МЕЛЬНИК, секретар міськради Михайло АНОСОВ та ін.