П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
11 Червня 2010

КАМ’ЯНЧАНАМ ОТРУЮЮТЬ ЖИТТЯ

В одному із чернівецьких Iнтернет-видань було подано інформацію про те, що у Кам’янці-Подільському отруїлися поляки. Ми вирішили з’ясувати, що ж сталося насправді.

7 червня до Iвано-Франківської інфекційної обласної лікарні звернулося 15 польських туристів, які разом зі ще 30 співвітчизниками подорожували Західною Україною. З Iвано-Франківська вони прибули до Кам’янця, де познайомилися з видатними місцями та пообідали у закладі швидкого харчування. Після цього гості подалися до Хотинської фортеці, згодом вирушили на Iвано-Франківщину.

По дорозі на Чернівці була зупинка біля стихійного продовольчого ринку, де гості купили черешні. Через певний час двох дітей почало нудити і після прибуття до Iвано-Франківська вони звернулися до лікарів, а разом із ними – ще 13 поляків. Жодних ознак, які підтверджували би харчову токсикоінфекцію, не виявлено.

Перевірка, проведена міським управлінням ветмедицини та обласною карантинною міліцією, не виявила у нашому закладі швидкого харчування жодних порушень. Господар має всі сертифікати відповідності на харчі. Крім того, всі понад сто відвідувачів, які харчувалися у закладі, не скаржилися на погане самопочуття.

Як нам стало відомо, 8 червня всі польські туристи нормально дісталися до своїх домівок. Отже, якби були якісь проблеми з отруєнням, жоден польський гість не зміг би покинути Україну. Напевне, таким чином сусіди з Буковини намагаються позбавитися від сильного конкурента у туристичній галузі, діючи за висловом «На війні всі засоби хороші».