П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Червня 2010

ДЕРЖАВI ЗДАЄТЬСЯ, ЩО ДВОХ ДНIВ ДОСИТЬ

Минулого тижня відбулося засідання координаційної ради з питань пасажирських перевезень, де головну увагу було приділено впорядкуванню пільгових перевезень, згідно з фінансуванням держави. Як уже неодноразово повідомлялося, порівняно з минулим роком кількість коштів на компенсацію цих послуг було суттєво зменшено: якщо на 2009 р. державою було передбачено 1646,8 тис.грн., то на 2010 – 1141,8 тис.грн. Нестача цих півмільйона гривень змусила міську владу переглянути кількість днів, у які буде здій-снюватся перевезення пільговиків.

Як повідомив начальник транспортної служби міськради Сергій ДЕРГУНОВ, розглядалося декілька варіантів виходу із ситуації, в тому числі запровадження 9 соціальних маршрутів, які би здійснювали перевезення пільговиків. Але і ветерани, і перевізники були проти.

Поки що зупинилися на обмеженні з 1 липня пільгових перевезень двома днями на тиждень: у понеділок та середу, з 10.00 до 16.00. Про остаточне рішення буде повідомлено додатково. За словами Сергія Никифоровича, буде готуватися відповідне звернення до установ, які постійно відвідують пільговики, щоби перенесли прийомний день з п’ятниці на середу.

Порушувалося питання щодо чотирьох категорій населення, яким були видані проїзні квитки (інваліди війни, учасники бойових дій, інваліди I групи з дитинства, матері-героїні) – всього 365 документів. Але перевізники поскаржилися на масову фальсифікацію проїзних.

Також Сергій ДЕРГУНОВ зазначив, що 6-8 липня відбудеться проміжний контроль відповідності стану транспортних засобів і дотримання умов договору перевізниками (2007 р. договори було укладено на 5 років із визначенням проміжного контролю через 3 роки). I депутати, і преса будуть залучені до ходу перевірки.

На сьогодні транспортна служба працює над зверненнями людей щодо корегування діючих маршрутів. Зокрема, готується до погодження з ДАI новий шлях для маршруту №9, який з 1 липня курсуватиме: с.Жовтневе – пр.Грушевського – вул.Данила Галицького – вул.Гагаріна – вул.Пушкінська – і далі за маршрутом. Ще буде відкрито маршрут №12а, що з’єднуватиме вул.Розвадовського з міською лікарнею (курсуватиме за графіком, в основному зранку і ввечері). Обкатування цих двох маршрутів триватиме три місяці перед прийняттям остаточного рішення.