Середа, 24 Квітня 2024 р.
18 Червня 2010

РАДА СТАРIЙШИН

Минулого тижня у МБК проходили збори ветеранів міста за участю міського голови Анатолія НЕСТЕРУКА, його заступника Олега ДЕМЧУКА, начальників міськуправління праці та соцзахисту населення Надії ПІДСКОЦЬКОЇ та міськуправління охорони здоров’я Юрія ПЛИВАНЮКА. Голова ради ветеранів Леонтій РОГАЛЬ у своєму виступі наголосив на основних проблемах, що турбують людей похилого віку. Зокрема, забезпечення пільговими рецептами, питання медичного обслуговування та подорожчання продуктів харчування.

– Здоров’я ветеранів – це те найцінніше, що потрібно зберегти. Для оздоровлення інвалідів і ветеранів війни протягом 2009 року було видано 91 путівку у відомчі санаторії Міністерства праці та соціальної політики. Стовідсотково забезпечено слуховими апаратами ветеранів війни, які цього потребують. Велике значення має діяльність Центру «Довголіття», що надає 48 видів послуг медико-соціального напрямку, – зазначив Анатолій НЕСТЕРУК.

Щодо обмеження пільгових перевезень, то згодом на прес-конференції мер сказав:

– Я також вважаю, що два дні на тиждень – нікуди не годиться, і розумію людей похилого віку, які знають, що законодавством їм ця пільга забезпечена, але кошти на компенсацію пільгових перевезень дає держава, і саме вона обмежила фінансування. А ми не можемо примусити приватників здійснювати перевезення за їхній рахунок. Врешті, плануємо вкотре поставити перед державою питання щодо адресної допомоги на перевезення.

Під час урочистого засідання відзнаку міськради «Честь і шана» було вручено Андрію ІЩЕНКУ – за-ступнику голови ради ветеранів, інваліду I групи, учаснику бойових дій.