Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
18 Червня 2010

ЩО СТРАШНIШЕ – СТРАЙК ЧИ БОРГИ?

На початку тижня містом поширилися чутки про те, що працівники створеного у лютому комунального підприємства «Міськтепловоденергія» збираються висловити невдоволення умовами праці, зокрема, влаштувати страйк через заборгованість із заробітної плати.

Ситуацію коментує заступник директора з економічних питань КП «Міськтепловоденергія» Світлана ЛЕНЬ:

– Підприємство працює стабільно, послуги надаються, проводяться ремонтні роботи. Боргів із зарплати в нас немає. Але у травні виникли непорозуміння щодо нарахувань зарплат, доплат і надбавок для деяких категорій працівників. Справа в тому, що травень виявився дуже багатим на вихідні та святкові дні, тому кількість відпрацьованих годин виявилася значно меншою, ніж у попередні місяці, що вплинуло на рівень зарплати.

Страйків ніяких не було, просто 15 червня відбулася зустріч трудового колективу з адміністрацією та профспілковим комітетом підприємства, де і було обговорено всі проблемні питання, які поступово вирішуватимуться.

А ось справжньою проблемою для нас є борги населення, які на початок червня становили понад 3 мільони гривень. Зростання цих боргів може спричинити затримки у виплаті зарплати в майбутньому, а також поставити під загрозу якісну підготовку до нового опалювального сезону. Тому вкотре просимо мешканців міста вчасно розраховуватися за отримані послуги.

Вероніка ВЛАСЮК, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».