Четвер, 25 Квітня 2024 р.
18 Червня 2010

ПЕРЕВIРТЕ ЛIЧИЛЬНИКИ ДО 1 ВЕРЕСНЯ

Міськвиконком встановив порядок з обслуговування, ремонту та перевірки засобів обліку теплової енергії для населення, яким КП «Міськтепловоденергія» визначено як виконавця послуг із контролю за перевіркою теплових лічильників, а також із їх обслуговування та ремонту (в тому числі демонтаж, транспортування та монтаж). Підприємство здійснюватиме проведення цих робіт на підставі окремо укладених угод зі старшими будинків чи відповідальними за лічильники.

Як повідомив головний інженер КП «МТВЕ» Сергій МИКУЛIН, теплові лічильники, залежно від моделі, повіряються раз на 2 або на 4 роки. Контроль за терміном перевірки ведеться на підприємстві.

Перевірка лічильників має бути здійснена впродовж літа, адже з 1 вересня заборонено втручання у теплові мережі, у зв’язку з підготовкою до опалювального сезону.

Демонтаж і монтаж теплових лічильників виконуватимуть фахівці підприємства. Ця послуга коштує 157,85 грн. Вартість перевірки визначається на підставі рахунків та актів виконаних робіт спеціалізованих організацій. Попередня плата за один лічильник становить 500 грн., які мешканці будинку повинні сплатити. Теплові лічильники перевірятимуться партіями по 50 штук, щоб зекономити на транспортуванні. Тому старші будинків повинні за якнайкоротший термін звернутися до «МТВЕ» та укласти договори.

Якщо споживачі відмовилися, то нарахування за послуги з теплопостачання будуть проводитися за тарифом норм споживання для будинків, де відсутні теплові лічильники.

Вл.інф.