Субота, 20 Квітня 2024 р.
18 Червня 2010

ДЛЯ СТУДЕНТСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ ВЛАШТУВАЛИ СВЯТО

28 травня у Києві відбулася VII Конференція Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України за участю понад 300 лідерів студентського самоврядування  України, представників студентських і молодіжних організацій. Її результатом стало прийняття стратегії ВСР на наступний навчальний рік. Серед пріоритетів – запровадження участі органів студентського самоврядування у підготовці навчальних планів, моніторинг якості освіти, облаштування кімнат відпочинку в гуртожитках, розвиток студентської науки. Також Всеукраїнська студентська рада запроваджує проект «Школа студентського лідера», що розпочнеться у вересні та охопить усі регіони України.

VII Конференція Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки УкраїниКонференція проходила під патронатом першого заступника голови Комітету з питань науки та освіти Верховної Ради України Максима ЛУЦЬКОГО. 

– Я щиро хочу, щоби завдяки діяльності кожного з вас всеукраїнський студентський рух із кожним днем ставав сильнішим і потужнішим, – за-значив у своєму виступі заступник міністра освіти Євген СУЛІМА.

Під час святкового концерту делегатів привітав міністр освіти та науки Дмитро ТАБАЧНИК, котрий побажав, щоби представники студентства не тільки займалися розвитком студентського самоврядування, а й активно долучалися до розробки нормативних актів у сфері освіти.

 Міністр відзначив почесними грамотами найбільш активних учасників самоврядування та на честь 5-річчя ВСР подарував святковий торт. 

31 травня за результатами роботи Конференції Всеукраїнської студентської ради Дмитро ТАБАЧНИК підписав наказ №284-ОП, де зазначено: «з метою підвищення ролі органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів наказую відзначати 17 листопада як День студентського самоврядування України».

– Відтепер у студентських активістів з’явилося власне свято. У цей день уся «влада» у вищому навчальному закладі переходить до студентського самоврядування. Таким чином голова органу студентського самоврядування на один день обіймає посаду ректора, голови секто-рів – посади проректорів, голови органів студентського самоврядування факультетів – посаду декана і т.д. В академічних групах найуспішніші студенти в цей день проводять заняття замість викладачів, – зазначила керівник секретаріату Всеукраїнської студентської ради Наталія ЯКУНІНА.

Сергій ЗЮБРОВСЬКИЙ, делегат конференції, голова студентської ради Кам’янець-Подільського індустріального коледжу.