Четвер, 25 Квітня 2024 р.
2 Липня 2010

ДЖЕРЕЛО БРУДНЕ, АЛЕ ВОДА ЧИСТА

Складні погодні умови та забруднення Дністра викликали у кам’янчан занепокоєння якістю питної води. Прес-служба КП «Міськтепловоденергія» (Вероніка ВЛАСЮК) надала коментар заступника директора з питань водопостачання та водовідведення КП «МТВЕ» Сергія БОДНАРЯ:

– Справді, у зв’язку з тривалими дощами та повінню в Чернівецькій області значно погіршилася якість води в річці Дністер. Додає клопоту і значне забруднення невеличких річок, які впадають у Дністер. Але кам’янчанам подається якісна питна вода, незважаючи на те, що підприємство несе значні витрати, оскільки в десять разів довелося збільшити кількість реагентів. На станції водоочищення Дністровського водогону є достатньо реагентів, необхідних для приготування води, що відповідатиме ДСТУ «Питна вода». Нині випогодилося, тому ситуація дещо покращилася, хоча ми і надалі готові до випробовувань стихією.

Співробітниками КП «МТВЕ» спільно із санепідемстанцією щогодини проводиться відбір води в різних куточках міста, що дозволяє контролювати її якість. Можемо запевнити кам’янчан, що вода є придатною для споживання та відповідає всім стандартам.