Субота, 20 Квітня 2024 р.
23 Липня 2010

ТАРИФИ ПОКИ ЩО В ТУМАНI

У понеділок на прес-конференції міський голова Анатолій НЕСТЕРУК зазначив, що підвищення ціни на природний газ із 1 серпня буде мати наслідки і для тарифів на послуги КП «Міськтепловоденергія».

– Як відомо, підвищення внутрішніх цін на природний газ до економічно обгрунтованого рівня є одним із зобов’язань України перед Міжнародним валютним фондом, – зазначив Анатолій Макарович. – У результаті, згідно з рішенням НКРЕУ, з 1 серпня ціни на газ підвищуються на 50 відсотків як для населення, так і для підприємств теплоенергетики. Враховуючи те, що перший віце-прем’єр-міністр Андрій КЛЮЄВ пообіцяв скасувати субвенції з Держбюджету на покриття різниці у тарифах на комунальні послуги, в Кам’янці тарифи на послуги «Міськтепловоденергії» мають бути не меншими за собівартість. Сьогодні діють тарифи, встановлені у грудні 2007 року, які не відповідають витратам підприємства на їх надання.

Втім, міський голова не назвав точної дати зміни тарифів через те, що державою створено орган, який буде затверджувати тарифи на комунальні послуги замість місцевої влади на всій території України.

Також цього тижня Анатолій НЕСТЕРУК взяв участь у селекторній нараді щодо активізації роботи з нарахування субсидій. До речі, в місті у літній період субсидіями користуються тисяча, а в зимовий – 7 тисяч кам’янчан.