П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
13 Серпня 2010

НЕ ОБИРАЙТЕ НЕПОТРIБНИХ ПРОФЕСIЙ

На черговому засіданні координаційної ради зі сприяння зайнятості населення, яке відбулося нещодавно під головуванням Надії ПIДСКОЦЬКОЇ у міському Центрі зайнятості, зокрема йшлося про проблему працевлаштування випускників навчальних закладів, забезпечення їх першими робочими місцями.

За словами директора МЦЗ Наталії ПОСТОВОЇ, переважна більшість випускників, які перебувають на обліку як безробітні, мають професії, надлишкові на ринку праці. Разом з тим, не вистачає фахівців, яких потребує економіка нашого міста, але, на жаль, на сьогодні організація освіти у державі не повністю відповідає потребам роботодавців. Зокрема ті з них, котрі були присутні на засіданні, висловили стурбованість забезпеченням підготовки робітничих кадрів.

Було прийнято рішення рекомендувати міській та обласній радам заслухати на чергових сесіях питання потреби економіки міста та області в кадрах, можливості освіти для їх підготовки та перепідготовки. До речі, подібне питання декілька років тому піднімалося на сесії міської ради, але, напевне, одного разу замало.