П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
20 Серпня 2010

У ПАРКУ – БУДУВАТИМУТЬ, У КАНЬЙОНI – НI!

Міський Центральний парк, здається, знову має шанс стати улюбленим місцем відпочинку кам’янчан. Міська влада, втративши надію знайти інвестора, який би реалізував грандіозні проекти щодо парку, вирішила покластися на патріотизм кам’янчан, завдяки якому декілька місяців тому в рекордні строки було відремонтовано стадіон ім.Тонкочеєва.

Міський Центральний парк

– Наше місто унікальне парками, – зазначив на брифінгу із журналістами заступник міського голови Олег МАРУНЧАК. – Iнші міста, подібні до нашого, змушені будувати парки з нуля, а в нас він існує вже сто років, потрібно лише навести там порядок.

Будівельні організації, до яких звернулася влада, не відмовили в допомозі, і вже сьогодні в парку кипить робота. Планується відреставрувати фонтани та славнозвісну «клєтку», в якій незабаром гратимуть гурти, під які танцювали ще у 80-х. Також буде відремонтовано лавочки, відновлено освітлення, прибрано оглядові майданчики. Поряд із фонтанами для малечі встановлять декілька батутів і простеньких атракціонів. За кафе «Стрілець» буде збудовано каналізований туалет. А щоб ні у кого не виникало бажання потрощити комунальне майно, у парку буде встановлено декілька відеокамер.

Роботи планують завершити до 1 вересня. З міського бюджету на них не буде витрачено жодної копійки, все – за гроші спонсорів.

Згодом, за словами Олега МАРУНЧАКА, у парку також обладнають бігові доріжки та поставлять турніки, щоб кам’янчани і спортом тут могли займатися. А потім дійде черга і до колишньго Зеленого театру, залишки якого міська влада, нарешті, відсудила у недобросовісного інвестора.

Хоча брифінг і був присвячений темі відродження Центрального парку, на ньому не вдалося оминути дуже гострої на сьогодні для кам’янчан теми каньйону, точніше тієї його частини, яка досі частково перекрита парканом МГО «Наша спадщина».

– Каньйон – унікальна річ, яку ми повинні берегти та яка має бути до-ступна для всіх кам’янчан. Тому я гарантую, що в каньйоні нічого не буде будуватися, і перекритий він у жодному випадку не буде, – пообіцяв Олег Володимирович. – Там планується лише навести порядок: прибрати сміття, почистити зарості, зробити пішохідні доріжки, почистити русло, поставити біотуалети. Щодо МГО «Наша спадщина», то коли буде готовий їхній проект, ми розглянемо його на виконкомі, а також проведемо громадські слухання та будемо вирішувати: потрібно нам це чи ні.