Четвер, 25 Квітня 2024 р.
20 Серпня 2010

«КАНДАГАРЦІ» НА КАМ’ЯНЕЧЧИНІ

Вже четвертий рік на Маковея ветерани 70-ї Кандагарської бригади збираються на Кам’янеччині, аби згадати про бойові будні, про своїх побратимів і тих, хто загинув у війні в Афгані-стані. Iніціатором зібрання щороку виступає ветеран війни в Афганістані, підприємець Володимир ШПIЛЬЧУК.

Ветерани 70-ї Кандагарської бригадиГості разом із членами Кам’янець-Подільської організації ветеранів війни в Афганістані поклали квіти до пам’ятника полеглим воїнам-інтернаціоналістам. Для всіх було проведено екскурсію історичними місцями Кам’янця, а потім, за традицією, вони виїхали у спортивно-оздоровчий табір «Бакота», де розповіли дітям-сиротам, дітям із багатодітних сімей і дітям з девіантною поведінкою, котрі там оздоровлюються, про війну в Афганістані, подвиги своїх побратимів.

«Кандагарці» вдячні директору табору «Бакота» Юрію ЧАЙКОВСЬКОМУ за гостинність.

– Ветеранам-«кандагарцям», які з’їжджаються сюди з усієї України, дуже подобається це святе місце, їх сюди тягне, – говорить Володимир Анатолійович. – У скельному монастирі відбулася панахида за вбитими та молебень за живих.

– Ми всі 30 років тому служили у Кандагарі, та не всі були знайомі, – говорить Валерій ОКОРСЬКИЙ із Шепетівки, – але після кожної нашої зустрічі до нас приєднуються все нові та нові люди, які теж були там. У багатьох регіонах України знають про наше зібрання. Цього року змогли приїхати на зустріч понад 30 ветеранів, а наступного року повинні прибути і наші побратими з Росії, Білорусі та Молдови.

Ветерани війни в Афганістані за активну роботу і вірність традиціям бойового побратимства були відзначені почесними знаками «Кандагар – зона ответственности «Юг», «Почесний десантник», медалями «80 лет ВДВ», «За верность боевому братству», орденом «Генерал армии В.Ф.Маргелов» (найвища нагорода десантника). Кам’янчан за сприяння ветеранському руху нагородили теж, зокрема, Михайло ДЖУС отримав медаль «80 лет ВДВ», Володимир    ШПIЛЬЧУК – медаль «Почесний десант-ник», Iван ПАВЛЕВИЧ – орден «Генерал армии В.Ф.Маргелов»».