П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
20 Серпня 2010

СПIЛЬНЕ МИНУЛЕ – СПIЛЬНЕ МАЙБУТНЄ

До міськуправління міжнародних зв’язків і туризму звернулися члени литовської громадської організації «Товариство «Парк Великого Князівства Литовського» з проханням сприяти їх експедиції до Кам’янця-Подільського та регіону. Ця організація створена близько року тому. Основною метою її діяльності спільно з представниками українського та білоруського народів, які в давні часи входили до складу Великого Князівства Литовського, є інноваційні впровадження та створення нових, якісних стосунків взаємної допомоги у всіх сферах життя: економічній, політичній, культурній. Також вони прагнуть робити все можливе, щоб регіон від Балтійського та Чорного моря став процвітаючим краєм. I все це – на фоні популяризації спільної історії Великого Князівства Литовського серед українців, білорусів і литовців.

До складу Товариства входять почесні люди: представники сейму Литви, провідні науковці, історики, лідери громадських організацій, журналісти.

На початку серпня експедицію товариства в Кам’янці-Подільському зустрічали заступник міського голови Олег ДЕМЧУК, депутат міськради Михайло АНОСОВ, начальник міськуправління міжнародних зв’язків і туризму Віктор ТРАВIНСЬКИЙ.

Голова товариства та керівник експедиції Альгімантас БIРБIЛАС (член сейму Литви) сказав, що цього року члени організації мають реалізувати важливий задум і зібрати історичний матеріал про замки та маєтки періоду Великого Князівства Литовського, про видатні постаті того історичного періоду, здійснити фото- та відеофіксацію.

Весь історичний матеріал, зібраний під час подорожі, планується розташувати на інтернет-сторінці, яку буде представлено трьома мовами: українською, білоруською та литовською.

Вл.інф.