Субота, 20 Квітня 2024 р.
27 Серпня 2010

ХЛІБНИЙ МЕМОРАНДУМ

Як повідомив журналістам перший заступник міського голови Валерій АНДРУХОВИЧ, між міською владою, місцевими виробниками хліба та представниками торгівлі було підписано Меморандум порозуміння.

Минулого тижня на засіданні круглого столу, зініційованого міським управлінням економіки (начальник Майя ГУРСЬКА) йшлося про необхідність стабілізації цінової ситуації та забезпечення населення хлібом за до-ступними цінами. Після опрацювання аргументів зацікавлених сторін було вироблено меморандум.

Згідно з документом, виробники взяли на себе зобов’язання не допускати необгрунтованого зростання оптових цін на хліб і хлібобулочні вироби, скорочення обсягів поставки хліба та хлібобулочних виробів у роздрібну мережу та гарантувати їх належну якість, інформувати міську владу та населення щодо запланованих змін цін на борошно та хліб з обгрунтуванням не пізніше як за 10 днів до введення їх у дію тощо. Також кожний із виробників повинен визначити у своєму асортименті по одному соціальному виду хліба.

Представники торгівлі зобов’язалися встановлювати торговельну надбавку на соціальні види хліба у межах 

6-8%, не застосовувати для хліба та хлібобулочних виробів надбавок за присутність таких товарів у мережевій роздрібній торгівлі.

Міська влада пообіцяла створювати рівні умови доступу виробників до державної фінансової підтримки, яка надається через механізм здешевлення кредитів, забезпечити контроль за дотриманням дисципліни цін, а також сприяти забезпеченню виробників борошном із державного резерву.

Цей меморандум є відкритим для приєднання всіх виробників хліба та хлібобулочних виробів і суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі. А на сьогодні його підписали ЗАТ «Хлібокомбінат» (голова правління Наталія ЛЯЩУК), ТОВ «Український кристал» (директор Володимир ЮР’ЄВ), ТОВ «Селена ЛТД» (Віктор ПЕТРОВСЬКИЙ), а також «Адоніс» (Микола ОНУФРАН), ТОВ «Товтри» (Володимир ЛОГІНОВ), керівники супермаркетів «Фуршет», «Сільпо» магазинів «Тано», «Родина», «Мрія».