Субота, 20 Квітня 2024 р.
27 Серпня 2010

ЗАМІСТЬ «ТЕРРА-ГЕРОЇКИ» ЗНАЙДУТЬ СКАРБИ?

Наближається осінь, і більшість кам’янчан знаходяться у передчутті військово-історичного фестивалю «Терра-Героїка».

Але міська влада поки що замовчує дату його проведення, зате активно намагається реанімувати давно забутий і непопулярний фольклорний фестиваль (цього року він проходитиме під назвою «Острів Скарбів»). Мовляв, в організації його проведення обіцяла «увійти в долю» облдержадміністрація.

– Продовжується активний пошук спонсорів для проведення фестивалю «Терра-Героїка», адже місто самостійно не спроможне профінансувати цього заходу, – повідомив журналістам Валерій АНДРУХОВИЧ. – Заступник міського голови Олег ДЕМЧУК зустрічався з тими, хто задекларував свою підтрику. І якщо обласне управління культури згодне підтримати фінансово «Острів Скарбів», то допомагати коштами проведенню «Терра-Героїки» не збирається. Найближчим часом остаточно вирішиться доля військово-історичного фестивалю, а при домовленості зі спонсорами – і дата його проведення.

Але перші числа в жовтневому календарі, які п’ять років поспіль належали «Терра-Героїці», вже віддали хмельницькому протеже. Здивування туристів, які приїдуть побачити «Терру», а знайдуть «Острів», можна лише уявити. І справа не в самих учасниках фольклорного фестивалю – враховуючи кількість талантів і високий рівень наших мистецьких закладів, він, беззаперечно, буде цікавим. Просто, коли робляться такі неприховані маніпуляції з підміною фестивалів, почуваєшся ошуканим.