П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
3 Вересня 2010

ОСIННI ФЕСТИВАЛI: КРОК ВПЕРЕД, ДВА КРОКИ НАЗАД

З настанням осенi – фестивальної пори у Кам’янцi – сюди починають з’їжджатися поцiновувачi масштабних дiйств.

Через непередбачувані труднощі у бажаючих щось провести в Кам’янці 31 серпня заступник міського голови Олег ДЕМЧУК зібрав організаторів усіх заходів, аби домовитися і скласти графік їх проведення.

Перша і головна новина фестивалю – історичної реконструкції «Терра-Героїка» не буде. Натомість у нас проводитиметься своєрідний збір реконструкторів «Кам’янець – земля героїв». Орієнтовно це будуть останні вихідні вересня. 120-150 учасників, які виявили бажання самі себе фінансувати, будуть, в основному, з 

України та Росії.

Фестиваль «Острів Скарбів» відбудеться 30 вересня – 3 жовтня, але поки не визначено конкретно, які з творчих фольклор-них колективів до нас приїдуть. Військово-історичне товариство любителів фортифікацій у рамках фестивалю теж проведе свої заходи у Руській брамі. Буде представлено зріз середньовічної культури, ремесел, бойового мистецтва ХIII-ХV ст.

1-3 жовтня пройде I Всеукраїн-ський фестиваль вільних людей «Free Humans Fest». Організатори мріють зробити його щорічним місцем збору та відпочинку всіх, хто пише музику, захоплюється творчістю, займається бойовими мистецтвами, вивчає глибини людського внутрішнього світу і любить екстремальні види спорту. Участь у заході візьмуть представники Федерації екстремальних тренінгів, Української федерації танців, Федерації масажу, Української федерації йоги, школи етнічних барабанів «Там-там», школи капоейри та ін.

Також 14 жовтня планується провести парад наречених.

«Терра-Героїкою» втрати цієї осені не закінчуються. Через неспроможність міста забезпечити газом теплові аеростати чемпіонат України з повітроплавання «полетів» до Феодосії.