Четвер, 25 Квітня 2024 р.
10 Вересня 2010

ВЧАСНО ПЛАТИТЬ. А СПОЖИВАЧI?

Прес-служба ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» вкотре наголосила, що компанія вимагає від підприємств 100% розрахунків за газ, спожитий з 1 жовтня 2009 р., інакше договори на новий опалювальний сезон укладатися не будуть. Газопостачальна компанія ініціює відкриття кримінальних справ і звільнення керівників підприємств, які допустили значні борги.

Як повідомила заступник директора КП «Міськтепловоденергія» з економічних питань Світлана ЛЕНЬ, за станом на 27 серпня, рівень розрахунку підприємства перед ДК «Газ України» становить 85,4%. Світлана Олександрівна сказала, що підприємство вчасно розраховується за газ, відповідно до затверджених графіків, отже, поточної заборгованості у нас немає. Крім того, підприємство регулярно платить борги свого попередника ЗАТ «Тепловоденергія», яке внаслідок своєї безгосподарності залишило нам значний «спадок».

Стовідсоткова оплата не виходить тому, що підприємству не погашено різниці в тарифах, яка на кінець опалювального сезону була підтверджена у розмірі 4 млн. 181 тис.грн. Якби держава повернула ці кошти, то боргів не було би зовсім. Незважаючи на період, коли не відбувається виробництва тепла, підприємство вчасно сплачує всі податки та внески до фондів, а також не має заборгованості з виплати зарплати.

З метою утримання стабільної ситуації та повного розрахунку за газ до початку опалювального сезону адміністрація КП «Міськтепловоденергія» вкотре звертається до мешканців міста з проханням вчасно та в повному обсязі розраховуватися за спожиті послуги. Це стане запорукою безперебійного тепло- та водопостачання впродовж року.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія».