Четвер, 18 Квітня 2024 р.
10 Грудня 2010

Є ЦЕНТР – БУДЕ Й РОБОТА

8 грудня у сесійній залі міськвиконкому відбулася зустріч голів ОСББ із представниками влади, зокрема, міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ, його заступником Сергієм БАБІЄМ, секретарем міськради Василем СЕНЮКОМ і начальником УЖКГ Сергієм СЕРЕДЮКОМ.

У вступному слові Михайло Євстафійович представив присутнім керівника новоствореного Центру підтримки ОСББ Івана ПАВЛЕВИЧА.

Центр, який знаходиться за адресою: вул.Соборна, 3, буде з’єднувальною ланкою між представниками ОСББ та органами влади. Як зазначив у доповіді Сергій БАБІЙ, усі проблеми і пропозиції членів ОСББ будуть вислухані Іваном Борисовичем і передані міській владі. 

Також Сергій Віталійович повідомив, що з 1 січня по всій Україні мешканці кожного багатоквартирного будинку повинні будуть визначитися з видом орга-нізації, яка їх обслуговуватиме. Якщо вони не зможуть цього зробити, то виконком зробить це за них: буде оголошено конкурс між організаціями, що обслуговують будинки, і після цього прийнято рішення – хто з них обсуговуватиме той чи інший будинок.

– Не думайте, що команда міського голови розганятиме ЖЕКи. Заявляю, що з 1 січня ніякого монополізму на території міста не буде, – заявив Сергій БАБІЙ. – Ми не ділитимемо будинки на ЖЕКівські та неЖЕКівські. Всі вони наші, а отже, і фінансова підтримка буде однаковою. В місті на сьогодні 67 будинків належать ОСББ, що складає 14 відсотків від загальної кількості. Тому має бути створена програма їхнього подальшого розвитку. Проект уже готовий, ми передамо його до правління Асоціації ОСББ і будемо готові вислухати всі їхні пропозиції.

Також заступник міського голови повідомив про створення в недалекому майбутньому Школи управителів багатоквартирних будинків, в якій професіонали своєї справи зможуть передавати знання і вміння керівникам ОСББ. Важливим моментом є інформування громади міста через ЗМІ про структу-ру побудови та функціонування таких об’єднань. 

Для вирішення поточних питань кожного другого вівторка, починаючи з 21 грудня, о 10.00, представники влади чекатимуть голів ОСББ у сесійній залі.

На завершення Сергій Віталійович пообіцяв, що зробить усе можливе, щоб у місті функціонувала прогресивна житлова політика без жодних війн між ЖЕКами та ОСББ.