Четвер, 28 Березня 2024 р.
24 Вересня 2010

ЧИСТОТА ДО СВЯТ МАЄ БУТИ!

Нещодавно Інспекція з контролю за благоустроєм міста спільно з працівниками НІАЗ “Кам’янець” і КП “Старе місто” провели рейдову перевірку, в ході якої визначали, чи дотримуються жителі та суб’єкти підприємницької діяльності Правил благоустрою та санітарного стану на території Старого міста.

При проведенні рейду виявлено низку порушень, а саме:

– не викошено бур’янів на схилах каньйону;

– на тротуарах, зеленій зоні та проїжджій частині проводиться складування будівельних матеріалів і будівельного сміття;

– огорожі будівельних майданчиків похилені та непофарбовані;

– на закритих територіях будівельних майданчиків, здебільшого на тих, де виконання будівельних робіт тимчасово не проводиться, повиростали бур’яни та чагарники, вищі від огорожі, що має непривабливий естетичний вигляд і створює пожежну небезпеку;

– деякі будівельні майданчики не огороджені парканом. На їх території викопані котловани, доступні для громадян, особливо дітей, які влаштовують там ігри та наражаються на небезпеку впасти в котлован;

– після санітарної розчистки дерев і чагарників не вивезено гілля та бур’янів;

– у деяких місцях необхідно виконати ремонт бруківки;

– виявлено відкриті каналізаційні люки, з яких вкрадено кришки.

Особлива увага приділялася колишньому райунівермагу, на території якого через вільний доступ і заїзд з боку вул.Зарванська нині утворено сміттєзвалище.

За фактами виявлених порушеннях юридичним і фізичним особам надано приписи (всього близько 20), відповідно до яких вони зобов’язані терміново усунути порушення. Також їх попереджено про адміністративну відповідальність згідно зі ст.152 КупАП, якщо вони не виконають вимог припису у встановлені строки. 

Контрольними превірками встановлено, що частина приписів з усунення порушень виконано. Також проводиться профілактично-роз’яснювальна робота з власниками забудов щодо їх обов’язків постійно утримувати будівельні майданчики та прилеглі до них території в належному санітарному стані. З причин відсутності деяких власників забудов звертаємося через газету з проханням постійно утримувати будівельні майданчики в належному санітарному стані.

Петро СОЛЯРИК, директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм міста».