Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
1 Жовтня 2010

ВІДВІДАЛИ ГЛОГУВ ІЗ КОРИСТЮ

ВІДВІДАЛИ ГЛОГУВ ІЗ КОРИСТЮДелегація нашого міста у складі секретаря міськради Валентини ВОЛОШИНОЇ, начальника управління освіти та науки Володимира ТЮРІНА, директора індустріального коледжу Михайла НЕДОШИТКА та завідувача кафедри управління персоналом та економіки праці К-ПНУ ім.Огієнка Петра СТРЕЛЬБІЦЬКОГО побувала 18-19 вересня на святкуванні 1000-річчя м.Глогув і 20-річчя місцевого самоврядування.

– Була дуже гарна святкова програма, – розповідає Володимир ТЮРІН. – Нашій делегації вручили, як представникам міста-партнеру, ювілейну медаль. Були запрошені також інші міста-партнери з Великобританії, Німеччини та Швеції. Освітяни міста зустрілися з керівництвом вищої економічної школи та об’єднанням професійних закладів. Нашою метою було не лише укласти угоди про співпрацю, але й вийти на Німеччину. А ці заклади вже працюють з німецькими структурами. Наступного року, можливо, буде підписана з ними угода.

– Ми підписали угоду про співпрацю з державною професійною вищою школою м.Глогув. Нас зацікавили споріднені нам спеціальності, – додають Петро Аполлонович і Михайло Іванович. – Ми домовилися про обмін студентами, викладачами, навчальними посібниками. Плануємо щорічне проведення конференцій.

Така співпраця буде дуже корисною, бо у ПДАТУ цього року відкрито нову спеціальність – «Туризм». Сподіваємося, що в Польщі вони зможуть пройти навчальну практику. А студенти спеціальностей техніків-програмістів, техніків-електриків і техніків-мехатроніків індустріального коледжу теж тут зможуть пройти практику. Згодом ця співпраця має перерости у тристоронню, і наші студенти зможуть побувати в Німеччині, а німці – у нас.

Усі члени делегації відзначили прекрасну матеріальну базу навчальних закладів, на яку кошти виділяє Євросоюз.