П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
1 Жовтня 2010

ДЕЛЕГАТИ СЗОШ №1 НА ШЛЯХУ ДО ЗБЕРЕЖЕННЯ БІОРІЗНОМАНІТТЯ

 Наталя ГОМІЛКА, Юлія ПАВЛЮКОВИЧ (учитель), Вікторія ПАВЛЮК та Олена СОЛОВЕЙ25-27 вересня у дитячому санітарно-оздоровчому таборі «Ласпі», розташованому поблизу м.Севастополь, відбулася ХІІ Всеукраїнська конференція асоційованих шкіл ЮНЕСКО на тему: «Земля – наша спільна домівка: на шляху до збереження біорізноманітності та зближення культур. Досвід ЮНЕСКО, міжнародна практика, українські реалії». У конференції взяли участь і представники СЗОШ №1: Наталя ГОМІЛКА, Юлія ПАВЛЮКОВИЧ (учитель), Вікторія ПАВЛЮК та Олена СОЛОВЕЙ. 

Робочі сесії конференції проводилися у формі засідання послів різних країн світу на теми: «Збереження культурного різноманіття та плюралізм як цінність», «Захист довкілля, біорізноманіття та екологічна етика». Делегати нашої школи представляли Республіку Молдова та розповідали про культуру та екологічні проблеми країни. Також вони презентували творчі роботи «Жива культура», під час яких учні виконували пісні й танці народів світу.

Другого дня відбулися круглі столи, на яких учні презентували шкільні роботи на тему: «Створи колесо миру України», вернісаж проектів розробок уроків «Бути толерантним, щоб формувати сучасність», «Твій особистий екологічний слід». 

На круглому столі «Твій особистий екологічний слід» делегатам було запропоновано пройти тест на визначення особистого екологічного сліду. За його результатами, наш регіон виявився найбільш чистим екологічно. 

На урочистому закритті конференції представники всіх шкіл методом голосування прийняли декларацію конференції. Найприємнішим моментом за-криття стало відзначення учасників і вручення сертифікатів. 

Дирекція СЗОШ №1, батьківський комітет, вчителі та учні щиро дякують спонсорам поїздки МО ВО «Батьківщина» та МО Партії регіонів.