П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
3 Грудня 2010

ПРО ЩО ГОВОРЯТЬ ЧОЛОВІКИ. СИЛЬНОУКРАЇНСЬКІ

24 листопада керівництво «Сильної України» провело зустріч із мерами, обраними від партії, під час якої учасники обговорили стратегію подальших дій. Участь у ній взяв і міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. Розраховуючи на підтримку своїх починань, Михайло Євстафійович у листі на адресу віце-прем’єр-міністра України Сергія ТІГІПКА ви-клав прохання посприяти у вирішенні питання про фінансування із Держбюджету надзвичайно важливих і невідкладних для міста питань. Зокрема: 

1. Завершення будівництва другого корпусу ЗОШ №10. Це будівництво розпочато у жовтні 1991 р., на початок 1996 р. обсяг виконаних робіт становив близько 60%. Через відсутність фінансування будівельні роботи припинили. Необхідна сума коштів для вирішення питання – 18 млн.грн.

2. Будівництво Будинку культури. У 90-х роках минулого століття було виготовлено проект будівництва нового Будинку культури. Кошторисна вартість проекту складає близько 150 млн.грн. У разі неможливості позитивного вирішення питання необхідно знайти кошти для реконструкції діючого міського Будинку культури у сумі 16 млн.грн.

3. Проведення невідкладних протиаварійних ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках архітектури.

До переліку пам’яток архітектури, які є у місті, входять такі оборонні споруди НІАЗ «Кам’янець», як Кушнірська та Гончарська башти, казарми фортеці, Польська брама. На жаль, відсутність достатніх коштів у міському бюджеті на утримання таких споруд призвела до їх аварійного стану. Підготовлено кошторис на проведення невідкладних протиаварійних ремонтно-реставраційних робіт, вартість яких складає 6 млн. 100 тис.грн.

4. Виконання капітального ремонту 72-квартирного житлового будинку на Нігинському шосе, 1а.

2009 р. через аварійний стан будинку було відселено всіх мешканців. За рахунок коштів міського бюджету в сумі 50 тис.грн. тут проведено проектно-дослідні роботи. Для виконання капітального ремонту із протиаварійно-відновлювальними роботами і пристосуванням під соціальне житло 72-квартирного житлового будинку на Нігинському шосе, 1а, необхідно виділення 9 млн.грн. із Держбюджету. 

5. Термінове відселення мешканців 5 аварійних будинків.

Будівлі, зведені у ХVІІ-ХІХ ст., які використовувалися під житловий фонд, є аварійними та непридатними для проживання. Комісією проведено обстеження і визначено 5 будинків, надзвичайно небезпечних для проживання, які знаходяться за адресами: вул.Зарванська, 17; вул.Лесі Українки, 15а; вул.Руська, 18; вул.Кузнечна, 2; Зіньковецька набережна, 18.

Для вирішення цього питання необхідна допомога держави шляхом виділення коштів у сумі 3 млн. 500 тис.грн.