П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
26 Листопада 2010

МІНЕКОНОМІКИ ПРОТИ ПІДВИЩЕННЯ

Підвищення вартості проїзду в міських маршрутках – питання, яке порушується перевізниками постійно. У червні Мінекономіки не погодило розрахунків на підвищення тарифів, але 27 вересня під міською радою зібралися перевізники міських маршрутних таксі з вимогою негайного підвищення плати за проїзд до 2 грн. Тоді до них вийшли представники влади, а управлінню економіки вкотре було доручено зібрати матеріали, провести розрахунки та знову відправити до Мінекономіки лист. Місто готове було підняти ціну на проїзд до 1,75 грн. за умови державної згоди.  

Але у відповіді Міністерства економіки, котра нещодавно надійшла на адресу виконкому міськради, зазначено, що Мінекономіки не вбачає підстав для підвищення чинних тарифів на перевезення пасажирів на 17-33% (залежно від маршруту).

Нагадаємо, що близько двох місяців тому перевізники страйкували, вимагаючи підвищення ціни за проїзд до 2 грн., а також відміни пільгових перевезень. Тоді виконком погодив можливе підвищення до 1,75 грн., але за умови погодження цієї ціни у Міністерстві. Але воно відмовило.